Интер се наложи над Лече с 2:0 в мач от 17-тия кръг

...
Интер се наложи над Лече с 2:0 в мач от 17-тия кръг
Коментари Харесай

Интер мина рутинно през Лече

Интер се наложи над Лече с 2:0 в мач от 17-тия кръг на Серия " А ". Ян Бисек откри за домакините в 43-тата минута, като това бе първи гол на 23-годишния немски защитник с екипа на " нерадзурите ", а Николо Барела в 78-ата оформи крайния резултат след красива асистенция на Марко Арнаутович. 

Oще във 2-рата минута Интер имаше добра опция, като Маркюс Тюрам опита да откри Хенрих Мхитарян, само че след интервенция на вратаря на Лече Владимиро Фалконе в последна сметка не последва нещо по-опасно. Гостите пък демонстрираха, че не се тормозят да нападат и пробваха два нелоши удара, дело на Жоан Гонсалес и Ламек Банда, отразени от Зомер. В 11-ата минута пък Мхитарян центрира и откри Марко Арнаутович, само че ударът на австриеца бе избит в корнер от Фалконе. Пак той можеше да се разпише в 22-рата минута след добра композиция с Тюрам и Николо Барела, само че пропусна 100% състояние и стреля в навън. Четири минути по-късно пък Банда стреля рисково с глава, само че топката мина напълно покрай вратата на Зомер.

В 41-вата минута пристигна още едно доста чисто състояние за Интер, откакто Хакан Чалханоолу центрира от корнер, а Ян Бисек засече от воле, само че откри напречната греда на Лече. Само две минути по-късно обаче немският бранител съумя да открие резултата. След ново центриране на Чалханоолу, този път от директен свободен удар, Бисек засече с глава и вкара първия си гол с екипа на Интер - 1:0. В края на полувремето пък Стрефеца от гостите имаше опция да изравни бързо, само че стреля в навън от комфортна позиция.

Второто полувреме стартира повече от любопитно, като след блокиран удар на Валентен Гендрей в тялото на Карлос Аугусто реферът реши, че има игра с ръка и отсъди дузпа за Лече. След консултация с ВАР обаче основният арбитър промени решението си и анулира 11-метровия углавен удар. Лече продължи с опитите си да изравни, като в 58-ата минута Ламек Банда тества Зомер с отдалечен шут, приключил в ръцете на швейцареца. При идната офанзива пък Мхитарян опитва удар от разстояние, минал настрана от вратата на гостите. Ян Бисек пък бе покрай втория си гол в мача малко по-късно, само че ударът му с глава бе избит от стража на Лече Фалконе. В 67-ата минута Матео Дармиан опитва рисков шут, като той също бе отразен от вратаря на гостите. Три минути по-късно пък резервата Хамза Рафия насочи удар с глава, само че Зомер още веднъж бе на мястото си.

В 78-ата минута като че ли интригата в мача завърши. След положително разиграване Марко Арнаутович извънредно съобразително и подаде с пета към Николо Барела, който останал очи в очи с Фалконе с лекост осъществя - 2:0 за Интер. Пет минути по-късно пък Ламек Банда от гостите бе изпъден с пряк червен картон за обиди към основния арбитър Матео Марченаро. Интер можеше да вкара и още голове, само че удари на Бенжамен Павар, Кристиян Аслани и Марко Арнаутович бяха отразени с опитност от вратаря на Лече.

Така отборът воден от Симоне Индзаги запази задатъка си от четири точки пред Ювентус на на върха в Серия " А ". Лече пък записа първа загуба в последните си шест мача в Италия и остава в средата на класирането.
 Интер - Болоня 1:2 в осминафинал от шампионата за Купата на Италия
Интер се срина в края и отпадна безславно от шампионата за Копа на Италия

" Нерадзурите " бяха отстранени от Болоня
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР